Son yıllarda, lifli gıda tüketiminin insan sağlığı ve ömür süresi bakımından önemi üzerine pek çok araştırma yapıldı. Lifli gıda tüketiminin yoğun olduğu diyetlerin kalp-damar hastalıklarını önlediği ve sağlık üzerinde birçok faydası bulunduğu bilim insanları tarafından kanıtlandı.
Bu nedenle son yıllarda yüksek lif oranına sahip baklagillerin düşük lif oranına sahip geleneksel gıda maddelerine eklendiğine ve besin değeri daha yüksek ürünler elde edildiğine şahit oluyoruz. Nohut ve mercimek gibi baklagillerden elde edilen yüksek lifli unlardan üretilmiş makarnalar, cipsler, kahvaltılık gevrekler ve tahıl barları da marketlerde yerlerini alıyor
Nohut Antraknoz Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri Giriş Nohut antraknozu, Colletotrichum ciceris mantarının neden olduğu, nohut bitkilerinde ciddi verim kayıplarına yol...
Sertifikalı Azkan Nohut Tohumu Hastalık ve Zararlılara Karşı Dayanıklılık Antraknoz Hastalığı: Antraknoz hastalığına karşı dirençlidir. Kök ve Solgunluk Hastalıkları: Bu...
Harmas Kelimesinin Anlamı : Tohumun Uyanışı ve Filizlenme Evresi Harmas, tarım ve bahçecilikle ilgili kilit bir terimdir, çünkü tohumların ekildiği...
Mersin Ticaret Borsası tarafından kurulan Bakliyat Araştırma Merkezi, vegan, vejeteryan, noalerjen, glutensiz gıda gibi yeni tüketim trendlerine yönelik, bakliyat ürünlerinden...
Yerli tohumdan üretilen en kaliteli ürünleri dünya sofralarıyla buluşturan Harmas, dünyadakigelişmelerin ülkemizin tarım ve gıda sektörüne büyük fırsatlar sunuyor.Bakliyat ürünleri,...
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bağışıklığa katkısı ile öne çıkan bakliyatın, proteinve mineral değerlerinin kaybolmaması için rutubetli ve güneş ışığı...