Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bağışıklığa katkısı ile öne çıkan bakliyatın, protein
ve mineral değerlerinin kaybolmaması için rutubetli ve güneş ışığı alan yerlerde tutulmaması
öneriliyor.
Bakliyatın bünyesinde birçok mineral barındırdığından dikkat çeken bir besin öğesidir.
Bakliyat ürünlerinin, özellikle demir, fosfor, potasyum, selenyum, çinko gibi mineraller
içermesi vücudumuzun bağışıklık sistemine destek olur. Bakliyat, sağlıklı bir protein kaynağı
olduğu için her yaş grubunun sofrasında olmalıdır.
Pandemi sürecinde, tüm bilim insanlarının bitkisel proteinle beslenmesi konusunda mutabık
kalması, bakliyat ürünlerini öne çıkardı. Bunun yanı sıra çocukların gelişimi açısından önemli
olan folik asiti barındırıyor. Bu nedenle bakliyat tüketiminin çocuk yaşlarda alıştırmak
gerekiyor.
Nohut Antraknoz Hastalığı ve Mücadele Yöntemleri Giriş Nohut antraknozu, Colletotrichum ciceris mantarının neden olduğu, nohut bitkilerinde ciddi verim kayıplarına yol...
Sertifikalı Azkan Nohut Tohumu Hastalık ve Zararlılara Karşı Dayanıklılık Antraknoz Hastalığı: Antraknoz hastalığına karşı dirençlidir. Kök ve Solgunluk Hastalıkları: Bu...
Harmas Kelimesinin Anlamı : Tohumun Uyanışı ve Filizlenme Evresi Harmas, tarım ve bahçecilikle ilgili kilit bir terimdir, çünkü tohumların ekildiği...
Son yıllarda, lifli gıda tüketiminin insan sağlığı ve ömür süresi bakımından önemi üzerine pek çok araştırma yapıldı. Lifli gıda tüketiminin...
Mersin Ticaret Borsası tarafından kurulan Bakliyat Araştırma Merkezi, vegan, vejeteryan, noalerjen, glutensiz gıda gibi yeni tüketim trendlerine yönelik, bakliyat ürünlerinden...
Yerli tohumdan üretilen en kaliteli ürünleri dünya sofralarıyla buluşturan Harmas, dünyadakigelişmelerin ülkemizin tarım ve gıda sektörüne büyük fırsatlar sunuyor.Bakliyat ürünleri,...