Kızıltan 91 Makarnalık Buğday
Teknolojik Özellikler

Protein Oranı (%): 13 - 17
Bin Dane Ağırlığı: 37gr - 42gr
Hektolitre Ağırlığı: 75 - 80kg
Yumuşama Değeri: 95
Camsılık Oranı: 70 - 100
SDS Değeri: 15 - 20
Verim Potansiyeli: 250 - 300kg (Sulu Şartlarda: 350 - 550kg)

Tarımsal Özellikler

Tescil Tarihi: 1991
Çeşit Sahibi Kuruluş: Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü
Başak Özelliği: Kahverengi, Kılçıklı, Kavuzlu
Kurağa Dayanıklılık: Dayanıklı
Soğuğa Dayanıklılık: Dayanıklı
Kardeşlenme: Yüksek
Tohumluk Miktarı: 20 - 22 kg/da
Ekim Zamanı: 01 -15 Ekim
Ekim Derinliği: 4 - 5 cm
Gübreleme: Toprak analizi sonucunda tavsiye edilen miktardır.
Kullanım Alanı: Makarnalık
Tavsiye Bölgeleri: İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin yarı taban ve taban alanları ile ve kuraklığın problem olduğu yörelerin taban ve yarı taban alanlarına tavsiye edilmektedir.

Hastalık Durumu

Detay: Arpa yaprak lekesi ve arpa çizgili yaprak lekesi hastalıklarına orta dayanıklıdır..