Ahmet Ağa Ekmeklik Buğday
Teknolojik Özellikler
Protein Oranı (%): 12,9
Bir Dane Ağırlığı: 33.4 gr
Hektolitre Ağırlığı: 79,4 kg
Yumuşama Değeri: 95
Enerji Değeri: 198
Absorbsiyon Değeri (%): 65 Verim Potansiyeli: 400-900 kg
Tarımsal Özellikler
Tescil Tarihi: 2002
Çeşit Sahibi Kuruluş: Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Başak Özelliği: Beyaz başaklı, kılçıklı, kırmızı ve sert daneli
Bitki Boyu (cm): 90-100
Gelişme Tabiatı: Kışlık
Kurağa Dayanıklılık: Hassas
Soğuğa Dayanıklılık: Dayanıklı
Yatmaya Dayanıklılık: Dayanıklı
Detay Özellikler: Beyaz başaklı, kılçıklı, kırmızı ve sert daneli olup Bezostaja-1kalitesinde veya daha iyi kalite verebilmektedir.
Kullanım Alanı: Un Yapımı Tavsiye Bölgeleri: Orta Anadolu Geçit Bölgeleri
Hastalık Durumu
Detay: Sarı pasa orta hassas