Nohut, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alan, besin değeri yüksek bir baklagildir.
Baklagiller familyasına ait olan fasulye, yılda bir kez meyve veren otsu bitkiler arasında yer alır.
Beyaz çiçekleri olan bu bitkinin, besin değeri oldukça yüksek olan tohumları mercimek olarak adlandırılır.
B1, B2, C ve E vitaminlerinin yanı sıra sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi mineraller içerir.
Doğal lif kaynağı olmasının yanı sıra düşük karbonhidrat, yüksek protein içeriğiyle dengeli bir beslenme sunar.
Barbunya, baklagiller ailesine ait bir fasulye türüdür ve yuvarlak, oval veya yassı şekliyle, kırmızı veya benekli olabilir.
İçerdiği yüksek miktarda vitamin ve protein ile sağlıklı ve dengeli bir beslenme için ideal bir bakliyat çeşididir.
Bezelye bağışıklık sistemini güçlendiren, kemik sağlığını destekleyen ve genel vücut fonksiyonlarını iyileştiren bir gıdadır.
Patlamış mısırın kalitesi oldukça önemli; taze ve kaliteli mısırlar daha iyi patlar ve bu da lezzetini önemli ölçüde artırır.