Çeşit 1252 Makarnalık Buğday
Teknolojik Özellikler

Protein Oranı (%): 12 - 15 Bin
Dane Ağırlığı: 38 - 46gr
Hektolitre Ağırlığı: 76 - 86kg
Yumuşama Değeri: 95
Enerji Değeri: 198
SDS Değeri: 45ml - 60ml
Verim Potansiyeli: 500 - 900kg

Tarımsal Özellikler

Tescil Tarihi: 1991
Çeşit Sahibi Kuruluş: Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü
Başak Özelliği: Kırmızı, Kılçıklı
Bitki Boyu (cm): 100
Kurağa Dayanıklılık: Hassas
Soğuğa Dayanıklılık: Dayanıklı
Yatmaya Dayanıklılık: Dayanıklı
Dane Rengi: Kırmızı
Detay Özellikler: Dane kalitesi ortadır.İrmik verimi yüksek, dane rengi kabul edilebilir düzeydedir.Mutlaka sulanmalıdır.Su ve gübre isteği yüksektir.Yüksek verim ve kalite için su-gübre dengesi iyi ayarlanmalıdır.Ekim ayı içinde ekilmesi ve dekara 18-20 kg tohum kullanılması tavsiye edilir. Dane dökmez, hasat ve harmanı kolaydır.
Ekim Zamanı: Ekim ayı
Kullanım Alanı: Makarna, İrmik
Tavsiye Bölgeleri: İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinde

Hastalık Durumu

Detay: Yaprak ve çiçek hastalıklarına orta dayanıklıdır. Kök Hastalıklarına orta hassastır.