Firik Bulgur

Firik yapımında, sert buğday tercih edilir. Kasım aralık aylarında ekilen buğdayları olgunlaşmaya yakın bir zamanda yeşilken biçilir. Bir gün güneş altında kurumaya bırakılır. Ertesi gün "Firik ustaları" tarafından küçük yığınlar haline getirilen buğday başakları saplarıyla birlikte ateşe verilir ve tırmıklarla sürekli karıştırılarak tütsülenir.

Tütsüleme işleminin ardından 3-4 gün kurumaya bırakılan başaklar, tanelerine ayrılır ve değirmenlerde öğütülerek "firik bulguru" haline getirilir. Görünümü diğer bulgurlara oranla daha iri taneli olup yeşilimsi rengi vardır.

Online teklif için aşağıdaki formu doldurarak toptan firik bulgur siparişi oluşturabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak paket veya çuval olarak temin edebilirsiniz.

Protein Kaynağı Lif Kaynağı Potasyum İçerir Kalsiyum İçerir Düşük Yağ Oranı B Vitamini Magnezyum İçerir Folik Asit

Hemen Teklif Alın!

Teklif talebiniz için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.