Konya 2002 Ekmeklik Buğday
Teknolojik Özellikler
Protein Oranı (%): 12-14
Bin Dane Ağırlığı: 40gr - 49gr
Hektolitre Ağırlığı: 78 - 82kg
Zeleny Sed.: 32ml - 46ml
Sertlik: Orta Sert
Verim Potansiyeli: 400 - 800kg
Tarımsal Özellikler
Tescil Tarihi: 2002
Çeşit Sahibi Kuruluş: Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Başak Özelliği: Beyaz, Kılçıklı
Bitki Boyu (cm): 90 - 100
Gelişme Tabiatı: Kışlık
Kurağa Dayanıklılık: Hassas
Soğuğa Dayanıklılık: Dayanıklı
Yatmaya Dayanıklılık: Dayanıklı
Dane Rengi: Kırmızı
Kullanım Alanı: Un Yapımı
Tavsiye Bölgeleri: Orta Anadolu Geçit Bölgelerinde tavsiye edilir.
Hastalık Durumu
Detay: Paslara, Rastığa, Sürmeye ve Kök Çürüklüğüne Orta Dayanıklı