Martı; çeşit adayı 2 ayrı lokasyonda Tarımsal Değerleri Ölçme denemelerinde 281,2 kg/da ortalama verimle standart çeşitler ortalamasından (207,4 kg/da) daha yüksek verim değeri göstermiş, istatistiki değerlendirmede a grubunda yer almıştır. Çeşit adayı; bodur gelişme tabiatlı ve tane rengi beyazdır.
Bitki boyu 67-119 cm, ilk bakla yüksekliği 11-23 cm arasında değişmektedir. 100 tane ağırlığı 35,2-42,7 g arasında olup 98-135 günde fizyolojik oluma gelmiştir. Teknolojik analiz değerleri incelendiğinde; çeşit adayının pişme süresi 31-39 dakika, su alma kapasitesi 0,38-0,49 g/tane, su alma indeksi %0,82-0,94 şişme indeksi %2,00-2,17 protein oranı %22,14 arasında değişmektedir.
Hastalık değerleri düşüktür İç Anadolu ve doğu Anadolu bölgeleri için tavsiye edilmektedir.